Tvoj nalog

Prijava

Zaboravili ste lozinku? Registruj se

Gde nanositi parfem?

/
03.09.2020.

Koko Šanel – „Stavite parfem tamo gde želite biti ljubljeni“.

Bez obzira na to da li imate svoj omiljeni parfem kojem ste verni, ili volite da isprobavate različite mirise, verujemo da je svima cilj isti -  da besprekorno mirišete i da miris što duže ostane na vašoj koži. Najčešća greška prilikom nanošenja parfema je rasprskivanje mirisa po celom telu. Parfem se na taj način neće duže zadržati, nećete mirisati jače, samo ćete brže isprazniti bočicu.

Da biste bili sigurni da će se miris zadržati na vašoj koži tokom celog dana, važno je da ga nanosite na ključne, takozvane pulsirajuće tačke na vašem telu. Idealna mesta za nanošenje parfema su vrat, iza uha, ručni zglob, iza kolena i unutrašnja strana lakta, jer se na ovim tačkama proizvodi toplota, krv snažnije cirkuliše, što pomaže mirisu da dođe do izražaja.

Ne preporučuje se nanošenje parfema na odeću, jer neki parfemi zbog svog sastava mogu ostaviti fleke na tkanini. Takođe, izbegavajte prskanje parfema na mesta na kojima nosite nakit, jer ga alkohol u parfemu može oštetiti.

Parfem će se najduže osećati na koži ako ga nanosite u kombinaciji sa mlekom za telo ili gelom za tuširanje istog mirisa.