Tvoj nalog

Prijava

Zaboravili ste lozinku? Registruj se

Niche parfemi osvajaju svet

/
22.10.2021.

Niche parfemi predstavljaju posebnu kategoriju parfema. muski i zenski niche parfemi
Oni odišu zanimljivom i posebnom vrstom mirisa koje je teško pronaći u drugim mirisima. Pri izradi ovih parfema vodi se računa o svakoj sitnici, od pažljivo odabranih sastojaka, načina na koji se oni gaje i obrađuju do posebno dizajniranih bočica koje čuvaju tečnost. Cene ovih parfema su u većini slučajeva visoke, ali pravi ljubitelji parfema su pronašli vrednost u svakoj kapi.

Proteklih godina došlo je do velikog porasta niche parfema na tržištu.

 

Razlika između niche i dizajnerskih parfema

Niche parfemi

Razlika niche i dizajnerskih parfema je ta što se niche parfemi proizvode u ograničenim količinama dok se dizajnerski parfemi masovno proizvode. Osobe koje odaberu niche parfeme su jedistveni i vole da nose ekskluzivne i originalne mirise.
Niche dizajneri ne koriste ambalažu i reklamu kao svoje prodajne tačke, oni su fokusirani na očuvanju originalnog mirisa.
Niche parfimeri koriste veću koncetraciju parfemskih ekstrakata i više prirodnih sastojaka kako bi stvorili jedinstveni doživljaj svaki put kada se boca mirisa otvori.
 

Dizajnerski parfemi

Dizajnerski parfemi, sa druge strane, su mirisi koji se mogu naći u većini parfimerija. To su mainstream mirisi i uglavnom su deo poznatih modnih kuća. Glavna prednost ovih parfema je njihova dostupnost. Dizajnerski parfemi su jeftniji od niche parfema i postoji mnogo veći izbor ovih parfema.

Jednostavna šetnja gradom ili nekim tržnim centrom će Vam probuditi čula sa velikim izborom parfimerija dizajnerskih mirisa. S druge strane, niche parfemi postaju sve više dostupni kroz otvaranje više parfimerskih objekata i putem internet prodavnica.

Možda vas zanima i kako odabrati pravi parfem?

tiziano terenzi parfem

Vaš izbor mirisa je presudan u izboru između dizajnerskih i niche parfema. Želite li jednostavno mirisati sjajno ili želite da se miris parfema pamti kao nešto jedinstveno za Vas? Kao što smo već napomenuli, postoji veliki izbor dizajnerskih parfema, i veliki broj ljudi ih koristi, ali ako želite nešto posebno i karakteristično samo za Vas, onda Vaš izbor mogu biti neki od niche parfema.

Činjenica koju možda niste znali o niche parfemima je da su niche parfemi bili dostupni dok dizajnerski parfemi nisu ni počeli da se proizvode. Koristili su ih kraljevske porodice i plemstvo.

mancera parfemi bocice

 

Niche dizajneri se pridržavaju nekoliko osnovnih principa kako bi sačuvali svoj imidž, koji se u velikoj meri razlikuje od dizajnerskih parfema, kao što su da ovi dizajneri u velikom broju slučajeva imaju sopstvenog parfimera zaduženog za mirise kuće. Jedan od primera su parfemske kuće Mancera i Montale za koje radi parfimer Pierre Montale. Takođe imaju selektivni pristup plasiranju svojih proizvoda. Ne koriste reklame osim časopisnih članaka i intervjua u istaknutim medijima. Za njih je dobar ugled najbolji za promociju svojih parfema. Niche parfimeri se fokusiraju na jednu notu, posebno one sa mirisima ruže ili vanile.

 

Iako nema ništa loše u odabiru parfema dizajnera koji se masovno prodaju na tržištu, zadovoljstvo je imati jedinstven i luksuzan miris. Brendovi niche parfema, pored pomenutih Mancera i Montale, koje možete poručiti na našem sajtu su:

 

Odaberite Vaš niche miris iz naše ponude niche parfema