Tvoj nalog

Prijava

Zaboravili ste lozinku? Registruj se

Gde nanositi parfem?

/
03.09.2020.

Koko Šanel – „Stavite parfem tamo gde želite biti ljubljeni“.

Bez obzira na to da li imate svoj omiljeni parfem kojem ste verni, ili volite da isprobavate različite mirise, verujemo da je svima cilj isti -  da besprekorno mirišete i da miris što duže ostane na vašoj koži. Najčešća greška prilikom nanošenja parfema je rasprskivanje mirisa po celom telu. Parfem se na taj način neće duže zadržati, nećete mirisati jače, samo ćete brže isprazniti bočicu.

Gde se stavlja parfem?

Da biste bili sigurni da će se miris zadržati na vašoj koži tokom celog dana, važno je da ga nanosite na ključne, takozvane pulsirajuće tačke na vašem telu. Idealna mesta za nanošenje parfema su vrat, iza uha, ručni zglob, iza kolena i unutrašnja strana lakta, jer se na ovim tačkama proizvodi toplota, krv snažnije cirkuliše, što pomaže mirisu da dođe do izražaja.

Ne preporučuje se nanošenje parfema na odeću, jer neki parfemi zbog svog sastava mogu ostaviti fleke na tkanini. Takođe, izbegavajte prskanje parfema na mesta na kojima nosite nakit, jer ga alkohol u parfemu može oštetiti. Parfem će se najduže osećati na koži ako ga nanosite u kombinaciji sa mlekom za telo ili gelom za tuširanje istog mirisa.

devojka pravilno nanosi parfem na pulsirajuce tacke

 

Još nekoliko trikova o nanošenju parfema

Da biste pravilno naneli parfem, držite bočicu oko 15 cm udaljenu od kože i lagano prskajte parfem na pulsirajuće tačke. Izbegavajte trljanje mesta na kojima ste naneli parfem, jer to može dovesti do bržeg razlaganja mirisa. Dozvolite parfemu da se prirodno osuši na koži. Recimo, ako ste parfem naneli na jedan dlan, nemojte ga trljati o drugi što se obično radi, već jedan dlan samo blago par puta utapkajte o drugi

Takođe je važno izbegavati prekomerno nanošenje parfema, jer to može biti preopterećujuće kako za vas, tako i za ljude oko vas. Počnite sa malom količinom, a zatim dodajte više ako je potrebno. Takođe, razmotrite jačinu mirisa koji koristite. Eau de parfum i eau de toilette su koncentrovaniji od body sprejeva, pa je potrebna manja količina.

Možda vas zanima i naš blog o mirisnim grupama.